Tamales

Tamales

Jens Svendsen
Et billede af tamales i majsblade

Udvid dit mexicanske repertoire med denne traditionelle mexicanske ret. Disse lækre dampede majskreationer er ofte fyldt med saftigt kød og krydret med en blanding af traditionelle mexicanske krydderier. Med denne opskrift kan du nemt lave dine egne tamales derhjemme og imponere dine smagsløg med den rige smag og konsistens af denne mexicanske delikatesse.

Du skal bruge følgende ingredienser til tamaledejen:

Fremgangsmåde:

  1. Forbered majshylstrene ved at lægge dem i blød i varmt vand i mindst 30 minutter, eller indtil de er bløde og lette at håndtere. Sæt dem evt. over natten over. Når de er bløde, skal du dræne dem og tørre dem forsigtigt.
  2. Forbered dej: Pisk svinefedtet, indtil det er luftigt. Tilsæt gradvist masa harina, bagepulver og salt, og pisk indtil det er godt kombineret. Pisk creme fraiche i dejen. Tilsæt oksebouillon lidt ad gangen, indtil dejen er luftig og spredbar ( gerne en konstistens som en tyk humus)
  3. Forbered dit yndlingsfyld – kylling, ko, gris eller vegetarisk. Det er ligemeget, så længe det er smagfuldt! Vi supplerer kødfyldet med jalapeños, men det kan også være chilibønner eller andet, der giver det lidt bid.
  4. Saml tamales: Tag et majsblad og læg en spiseskefuld dej i midten. Spred dejen ud i et jævnt, firkantet lag, og tilsæt derefter en skefuld af fyldet i midten. Drys gerne lidt af din yndlingssauce i. Fold majsbladet om dejen og fyldet, og fold enderne af bladet om sig selv.
  5. Damp tamales: Placer tamales i en dampkoger eller en stor gryde med en dampindsats eller dørslag. Damp dem over simrende vand i ca. 1-1½ time, eller indtil dejen er fast og kogt.
  6. Server: Fjern tamales fra dampkogeren og lad dem hvile i et par minutter, før du serverer dem. Server varme med dine foretrukne toppings og sider. Nyd dine hjemmelavede tamales!
Tamales med achiote-kylling, en flaske achiote, en flaske choputle hot sauce og en pose majsmel
Tilbage til blog