Denne guacamole-opskrift er den bedste, vi kender, fordi den bruger friske kvalitetsingredienser og er nem at lave. Der er intet fyldstof eller overflødige ingredienser i autentisk guacamole; du har bare brug for avocadoer, løg, tomater, koriander, jalapeno-chilier, limejuice, hvidløg og salt. (Og nej, der er ikke creme fraiche i en ægte guacamole!) Server med nacho chips dyppet i guacamole.
Vi synes ikke, vi overdriver, når vi siger, at denne guacamole er i verdensklasse. Det er en af de mest basale ting at lave guacamole – det skal være ligetil og nemt.
Et klart kendetegn ved en god guacamole er kombinationen af lækre ingredienser, hvor smagene harmonerer godt sammen. Autentisk simplicitet i hver eneste skefuld!
Ingredienser til guacamole
For den bedste guacamole, skal du kun bruge 8 ingredienser:
- 3 modne avocadoer,
- 1 hvidt løg (rødløg kan også bruges),
- 2 tomater (helst blommetomat)
- frisk eller tørret koriander efter smag
- 1 jalapeno eller serrano chili
- lidt hvidløg efter smag – du kommer langt med et enkelt fed
- saften fra én lime
- smag til med et drys salt.
Hvordan laver man guacamole?
At lave guacamole er nemt! Skær tre modne avocadoer i halve, fjern stenen og skrab kødet ud i en skål med en ske. Mos det med en gaffel, tilsæt finthakkede løg, finthakkede tomater, koriander, din foretrukne chili, hvidløg, limejuice og salt. Rør det hele sammen. Så nemt og lækkert!
ps. nogle tilføjer en smule spidskommen for at opleve “smagen af Mexico”, men vær forsigtig med det, da det nemt kan overdøve friskheden fra de andre ingredienser.
Hvordan opbevarer jeg bedst en guacamole i køleskabet?
Kunne du godt tænke dig, at dit guacamole forbliver grønt? Vi har eksperimenteret med mange metoder til at gemme resterne. Citronsaft kan hjælpe lidt, men det kan desværre godt gå udover smagen. Det samme gør sig gældende med lidt limejuice, selvom det hjælper mod oxidation. Der er også en skrøne om at gemme stene fra avocadoerne, men det hjælper ikke specielt meget. Nogle foreslår at putte husholdningsfilm helt ned tæt på guacamolen, så der ikke er luft mellem. Det fungerer, men det er lidt noget griseri. Også hvis man vil skære ned på forbruget af plast.
Den måde, vi bedst kan lide at holde guacamolen grøn, er ved at putte den i en beholder, forme den flad på toppen og tilføje et lille centimeter koldt vand – så kan det holde sig frisk op til tre dage (før det bliver vandet). Men hvem kan gemme en så lækker guacamole i tre dage? Bare hæld vandet fra og rør lidt rundt, når du skal bruge det.
Buen provecho!